← Översikt
Säkerhet- & Utredningschef logo

Säkerhet- & Utredningschef

Vill du jobba i ett företag som sätter både kunden och medarbetaren i centrum?

Som Säkerhet- & Utredningschef hos Länsförsäkring Kronoberg arbetar du med bolagets säkerhetsarbete, och även utredningsverksamheten. Men framför allt arbetar du med människor.


Engagemanget, nyfikenheten och intresset för att bygga relationer är det som förenar alla som jobbar här, och är det som gör Länsförsäkring Kronoberg till en arbetsplats präglad av gemenskap, glädje och laganda. Där målet om nöjda och lojala kunder är det som styr vårt arbetssätt.


Om jobbet

 

Affärsområde Skadeservice inom Länsförsäkring Kronoberg utvecklas kontinuerligt och nu rekryterar vi för att ta sikte på framtiden. Som Säkerhet- & Utredningschef får du ett övergripande ansvar för bolagets säkerhetsarbete, samt även den utredningsverksamhet som bedrivs. Tillsammans med din grupp ansvarar du för process och handläggning avseende oklara försäkringsfall och bedrägerier.

Rollen är både operativ och strategisk. Du verkar för hela bolaget, och rapporterar delar av uppdraget till vd. Du har ett direkt ledarskap för i dagsläget fyra medarbetare med hög kompetens inom utredning med ansvar för bolagets utredningsverksamhet. Du är själv delaktig i att kvalitetssäkra handläggning och bistår i hantering och utredning av mer komplexa juridiska ärenden. Utöver detta ser du till att din grupp når uppsatta mål i linje med bolagets vision och affärsidé.

 

I rollen som Säkerhetschef ansvarar du för att följa upp, kontrollera och rapportera hur bolagets säkerhetsarbete bedrivs utifrån legala krav, styrande dokument och processer.

Länsförsäkring Kronoberg genomgår en förändringsresa mot en ökad digitalisering. I rollen ingår även att säkerställa och utveckla effektiva digitala processer.

Du sitter i ledningsgruppen för affärsområde Skadeservice där du förväntas vara delaktig i att ta ett helhetsansvar för affärsområdet samt i alla sammanhang i övrigt vara en god förebild för Länsförsäkring Kronoberg. Du är även adjungerad till företagsledningen i de delar som ligger inom säkerhetsuppdraget. Potentialen att påverka och skapa synligt resultat i hela bolaget är därför stor.

 

 

Vem är du?
 

Som person drivs du av att utveckla och tänka nytt. Du har god förmåga att leda projekt och genom agilt arbetssätt skapa kontinuerliga förbättringar. Du är ansvarstagande, handlingskraftig, prestigelös, resultatinriktad och samarbetsinriktad.

 

Som ledare vill du se din grupp utvecklas och du når resultat genom att vara en coachande och strukturerad ledare som har kunskap, intresse och förståelse för medarbetarnas arbetsuppgifter. Att lösa problem, bygga relationer samt samverka, såväl inom som utanför affärsområde Skadeservice, är naturliga egenskaper hos dig. För att lyckas i din roll har du erfarenhet av ledarskap samt relevant sakkunskap inom juridik. Erfarenhet av säkerhetsarbete är meriterande.

 

För att trivas hos oss och nå framgång i ditt uppdrag är det även viktigt att du delar vår värdegrund. Vår vision är att tillsammans skapa trygghet och möjligheter. Vi är ett kundägt lokalt bolag och vår verksamhet präglas av att vi är kundnära, engagerade och handlingskraftiga.

 

Varför arbeta hos oss? Vad erbjuder vi dig?

 

I den här rollen får du vara med och utveckla Länsförsäkring Kronoberg ytterligare. Du får som ledare stor möjlighet att påverka och göra skillnad i ett kundägt lokalt bolag där laganda, prestigelöshet och framåtanda genomsyrar företagskulturen. Du får möjligheten att vara del av ett lag som med starka värdering som grund skapar värde och nytta för våra kunder i Kronoberg.

 

Låter det intressant och spännande?

 

Då vill vi veta mer om dig!

 

Vi arbetar med löpande intervjuer och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag.

 

Om du har några funderingar är du välkommen att kontakta Peter Lagerström, Affärsområdeschef Skadeservice, 0470-72 00 75 samt facklig representant Niclas Schaarschuch, 0470-72 00 56.

Då det kan förekomma resor i tjänsten krävs det att du har B-körkort.

 

I rekryteringsprocessen gör vi bakgrundskontroller på slutkandidater för att få en helhetsbild av dig som kandidat och din lämplighet för den tjänst du sökt.

Bakgrundskontrollerna inkluderar bland annat drog- och alkoholtester via extern leverantör.

 

För att säkerställa att du får ta del av våra mejlutskick, kopplat till rekryteringsprocessen, ber vi dig även hålla koll på din mapp för skräppost. Detta då det händer att mejl sorteras fel på grund av filterinställningar.

 

Sista ansökningsdag: 2024-05-24 

Länsförsäkring Kronoberg är en del av 23 självständiga bolag som är utspridda över hela Sverige. I Stockholm finns dessutom utvecklings- och servicebolaget Länsförsäkringar AB, som de 23 bolagen äger tillsammans. Tillsammans bildar vi Länsförsäkringar med cirka 7200 ca 6400 medarbetare i hela gruppen.

Länsförsäkring Kronoberg består av cirka 140 medarbetare där majoriteten arbetar inom Bank & liv, Försäkringar eller Skadeservice. Vårt huvudkontor ligger i Växjö, men vi har även kontor i Älmhult, Ljungby samt Alvesta och Tingsryd.


Som anställd hos Länsförsäkring Kronoberg arbetar du med försäkringar, banktjänster och pensioner. Men framför allt arbetar du med människor.

Engagemanget, nyfikenheten och intresset för att bygga relationer är det som förenar alla som jobbar här, och är det som gör Länsförsäkring Kronoberg till en arbetsplats präglad av gemenskap, glädje och laganda. Där målet om nöjda och lojala kunder är det som styr vårt arbetssätt.

För främst handlar det förstås om att vi har världens viktigaste ägare: våra kunder. Vi sätter alltid kunden först, och vet att de relationer vi bygger idag ska hålla även om tio år.

Här saknas innehåll

Företag

Länsförsäkring Kronoberg

Placering

Kronobergs län, Växjö

Bransch

Administration, Ekonomi/Finans/Försäkring, Ledning/Chefer, Säkerhet/Skydd

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

24 maj 2024

Kontaktinformation

Peter Lagerström

0470-72 00 75Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela