← Översikt
Ekonom logo

Ekonom

Vi söker dig som är en utbildad och målinriktad ekonom och som vill arbeta med stöttning och utveckling av vårt ekonomiarbete.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats

Grundskoleförvaltningens kärnverksamhet är utbildning inom grundskolan, anpassad grundskola samt fritidshemsverksamhet. Inom organisationen finns även ansvar för kost, lokalvård och vaktmästeri. I Borås finns det 46 kommunala grundskolor och två grundsärskolor med 12 400 elever och 2800 medarbetare. I den här rollen tillhör du Grundskoleförvaltningens avdelning för Ekonomi men som ekonom kommer du samarbeta med många chefer, specialister och andra medarbetare inom hela förvaltningen.

Inom ekonomifunktionen ingår även ansvar för förvaltningens lokalplanering, IT-samordning och systemansvar för de administrativa verksamhetssystemen.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Som ekonom hos oss har du varierande arbetsuppgifter med stort eget ansvar. Vår verksamhet omfattar ca 13 000 elever och har en kostnadsomslutning på 1,9 MDR.

Som ekonom hos oss ansvarar du för analys, uppföljning och budget inom ditt ansvarsområde. Du kommer arbeta med budgetering, redovisning, bokslut och fakturahantering. Du trivs med att vägleda chefer och har ett coachande, proaktivt förhållningssätt. I tjänsten ingår såväl löpande arbetsuppgifter som mindre och lite större projekt. I nära samarbete med förvaltningens övriga ekonomer utvecklar du våra ekonomiprocesser och samverkar även med Borås Stads centrala ekonomifunktion.


Du som söker

Du har högskoleexamen inom ekonomi alternativ YH inom redovisning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ekonomistyrning och/eller redovisning inom offentlig sektor. Du har god analytisk förmåga, arbetar strukturerat och är noggrann. Då tjänsten innebär många kontaktytor och ett nära samarbete med många medarbetare inom förvaltningen krävs det att du har en positiv och prestigelös inställning. Har du även tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom skolverksamhet samt erfarenhet av ekonomisystemet Agresso ser vi det som meriterande.


Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ekonomi/Finans/Försäkring

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

23 februari 2024

Kontaktinformation

Peter Skoglund

033-353758Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela