← Översikt
Studie- och yrkesvägledare och Prao-samordnare logo

Studie- och yrkesvägledare och Prao-samordnare

Är du utbildad Studie- och yrkesvägledare och brinner lite extra för att skapa möjligheter för våra ungdomar i ett litet större perspektiv. Den här tjänsten är en kombinerad roll som innebär att du kommer vara Studie- och yrkesvägledare på Erikslundskolan 7-9 men också ha ett centralt uppdrag som Praosamordnare för Borås Stad. Tycker du att det låter intressant så är du välkommen att söka tjänsten.

Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats

Erikslundskolan 7-9 har ca 250 elever och finns från höstterminen 2024 i helt nybyggda lokaler på Fredriksborgskolan. Behöriga lärare, motiverade elever och en personalgrupp som ställer upp för varandra kännetecknar vår skola. Elevhälsa, lärare och övrig personal arbetar tvärprofessionellt och tillsammans för att åstadkomma en så god utbildning som möjligt för våra elever.

Du ingår även i ett nätverk av Studie- och Yrkesvägledare inom Borås Stads. Där medverkar både de kommunala skolorna men även friskolor är representerade. 


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 1 maj eller enligt överenskommelse


Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är varierande och för att lyckas i uppdraget kommer det krävas att du självständigt initierar och samverkar både internt och externt med aktörer inom relevanta områden.

Som studie- och yrkesvägledare kommer du vägleda ungdomar som går i årskurs 7-9. Du kommer vara den drivande personen i processen kring att skapa den röda tråden för studie- och yrkesorienterande aktiviteter tillsammans med lärarna så att våra elever ska kunna nå kunskapsmålen, bli motiverade för framtiden och kunna komma fram till egna välgrundade val av studie- och yrkesvägar.

Som Praosamordnare ansvarar du för att samordna praoverksamheten inom Borås Stad, Bollebygds kommun samt tre fristående högstadieskolor I rollen har du ansvaret för att skaffa praoplatser och stötta skolorna inför, under och efter praoperioderna.

Arbetsuppgifterna är varierande, fördelat mellan arbetsgivarkontakter och internt arbete inom kommunen. Du besöker/kontaktar företag och organisationer kring praoplatser. Du blir ansiktet utåt, skapar nya och underhåller befintliga kontakter inom olika branscher och verksamheter. 

Utöver det viktiga nätverkande arbetar du med schemaläggning och administration kring skolornas praoveckor, ansvarar för rutiner, tar fram blanketter och informationsunderlag i linje med de riktlinjer som finns.


Du som söker

Vi söker dig med studie- och yrkesvägledarexamen eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du tidigare arbetat som Studie- och yrkesvägledare inom grundskolan. Som person har du god förmåga att bygga förtroendefulla relationer. Du är kommunikativ och motiverande i mötet med såväl elever som kollegor och vårdnadshavare. Du drivs av att jobba med människor med olika bakgrunder och behov och ser lösningar för individer.

Som Praosamordnare är det en stor fördel om du redan har ett stort kontaktnät i Borås med omnejd. Du trivs med att arbeta självständigt, har eget driv samt gillar stor variation i arbetsuppgifter och är van att utveckla processer samt leda olika projekt. Tjänsten kräver noggrannhet och mycket god språklig förmåga i tal och skrift. Prestigelöshet är viktigt samt att du brinner för att skapa relationer och utveckla Borås framåt.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Ida Legnemark, rekryterande chef 
Telefon: 033358085

Sveriges lärare, facklig företrädare 
Telefon: 033-357683


Läs mer om hur det är att arbeta inom grundskolan

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-02-23.


Företag

Borås stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

23 februari 2024

Kontaktinformation

Ida Legnemark, rekryterande chef

033358085Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela