← Översikt
Socialsekreterare till Barn- och familjecentrums säkerhetsteam, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen logo

Socialsekreterare till Barn- och familjecentrums säkerhetsteam, Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Nu satsar Individ-och familjeomsorgsförvaltningen i Borås Stad och utvecklar vårt arbete ytterligare genom att påbörjat arbetet att starta upp ett säkerhetsteam enligt arbetssättet Signs of Safety. Säkerhetsteamet ska arbeta fokuserat med säkerhetsplanering och organisatoriskt vara placerad på Barn- och familjecentrum inom myndighetsutövningen. Säkerhetsteamet består idag av fyra medarbetare men ska utökas och bemannas av ytterligare tre socionomer med myndighets- och behandlingserfarenhet.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Säkerhetsteamet arbetar med familjer och barn mellan 0-17 år som är i behov av omfattande stöd. I tätt samarbete med dina kollegor utreder och genomförd du viss behandling med stöd av SoL och LVU. En del i uppdraget är att göra säkerhetsplaneringar enligt Signs of Safety i tätt samarbete med familjen, deras nätverk och berörda kollegor inom verksamheten. Säkerhetsteamet ska tillsammans med våra familjer möjliggöra för barn och ungdomar att bo kvar hemma eller att kunna komma hem så snart som möjligt efter placering. Verksamheten utgår från ett systemteoretiskt helhetsperspektiv.

Du kommer tillsammans med övriga kollegor och arbetsledning fortsätta utveckla det nya säkerhetsteamet vilket kräver en god flexibilitet och engagemang. Vi tror att delaktighet och ansvar medför att vi tillsammans utvecklar våra enheter. Du kommer till en arbetsplats med väl upparbetade rutiner, en tydlig struktur och stor tillgång till nära arbetsledning med god återkoppling, vilket utgör grunden för en trygg och rättssäker verksamhet. Vi har ett stort fokus på att göra barn och unga ännu mer delaktiga i kontakten med oss och har en god samverkan med övriga enheter inom Barn och Familj. Övrig extern samverkan är en också en viktig del av vårt arbete.

Utöver regelbunden ärendehandledning med arbetsledning får du även extern handledning. Vi har en god sammanhållning med ett gott kollegialt stöd och teamkänsla. För oss är kompetensutveckling och vidareutbildning en självklarhet där vi bland annat ingår i Yrkesresan och erbjuder en systemteoretisk utbildning. Viss arbetstid utanför sedvanlig kontorstid kan förekomma.

Som kollega hos oss får du tillgång generösa förmåner som Borås Stad. Du ges möjlighet att självständigt lägga upp din arbetstid då vi har ett förmånligt flextidsavtal. Vi sitter i centralt belägna lokaler i Borås centrum.


Du som söker

Du som söker har socionomexamen eller validerad socionomexamen med behörighet att utreda och fatta beslut om barn.

Vi ser att du har genomgått utbildningar som är väsentliga för att driva olika synsätt inom myndighetsutövning såsom systemteori. Du ska ha erfarenhet från myndighetsutövning barn och unga och/eller verkställighet barn och unga samt ha en mycket god kännedom om hela ärendeprocessen. Det är meriterande att du har kunskap och arbetat med arbetssättet Signs of Safety. Vidare är det meriterande om du arbetat i team tillsammans med andra yrkeskategorier.

Du ska ha ett stort engagemang, ett gott bemötande och ett professionellt yrkesmässigt förhållningssätt är en självklarhet för dig. Du ska ha en god kommunikativ förmåga. Du gillar att samarbeta, men kan även arbeta självständigt och är duktig på att skapa relationer både till kollegor samt familjerna vi möter. Du tar dig an nya arbetsuppgifter med ett genuint intresse och tar ansvar för att driva dina arbetsuppgifter i mål. Du har en mycket god dokumentationsvana och god förmåga till samverkan både internt och externt. B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Jönsson, enhetschef
Telefon: 033-35 36 22

Liselotte Book, facklig företrädare för akademikerförbundet ssr
Telefon: 0768883715

Catarina Andersson, facklig företrädare för vision
Telefon: 0768883846Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-11-26.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

26 november 2023

Kontaktinformation

Sara Jönsson, enhetschef

033-35 36 22Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela