← Översikt
Näringslivchef till Borås Stad, Stadsledningskansliet logo

Näringslivchef till Borås Stad, Stadsledningskansliet

Borås är en av Sveriges bästa kommuner att bedriva företag i. Entreprenörsanda och driv utmärker näringslivet i Borås. Vill du bidra till att företag i Boråsregionen kan växa och utvecklas?


Din nästa arbetsplats

Stadsledningskansliet är Kommunstyrelsens förvaltning och består av nio avdelningar som arbetar med stadsövergripande strategiska uppdrag och stöder Kommunstyrelsen i ledningen av kommunen.

Avdelningen Näringsliv stödjer företagsetableringar och utveckling av det lokala näringslivet. Vi samverkar nära näringslivet och landets största högskola; Högskolan i Borås, samt samarbetar med övriga kommunen för att förverkliga Borås Vision 2035 och Näringslivsstrategin.
Främst inom områdena textil & mode, handel, kreativa näringar och tech verkar för att skapa mycket goda förutsättningar för tillväxt.

Tillväxt förutsätter tillgång till attraktiv industrimark, bra och smidiga system för tillståndsgivning och god service till etableringsintresserade företag. Borås har detta.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare.


Dina arbetsuppgifter

Som Näringslivschef leder och utvecklar du näringslivsverksamheten, tillvaratar Borås unika utvecklingsmöjligheter och stärker förutsättningarna för näringslivet att verka i kommunen.

Du arbetar aktivt för att främja entreprenörskap och marknadsföra Borås, som är en av Sveriges bästa platser för att verka och driva företag i.

Till din hjälp har du förnärvarande 13 medarbetare och konsulter.
Du har ansvar för personal, verksamhet och ekonomi för avdelningen.

Du ingår i Stadsledningskansliets ledningsgrupp och rapporterar direkt till Stadsdirektören.


Du som söker

Du har en relevant högskole- eller universitetsexamen, alternativt erfarenhet som vi bedömer likvärdig, samt erfarenhet av att arbeta i komplexa organisationer. 
Du har ledarerfarenhet, gärna från komplexa organisationer, och det är en förutsättning att du antingen arbetet i eller samverkat med näringslivet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och den främsta kompetensen vi söker är ett gott ledarskap. Genom ett coachande förhållningssätt och skicklig kommunikation driver och utvecklar du tillsammans med medarbetarna verksamheten mot uppställda mål. Du har fallenhet för att skapa och underhålla nätverk samt att kommunicera i såväl mindre som större sammanhang.

Du har goda språkkunskaper och kan uttrycka dig väl i både svenska och engelska.

Som chef i Borås Stad är du en förebild utifrån kommunens gemensamma värden. Som person driver du aktivt ett förändrings- och utvecklingsarbete samt skapar förståelse och engagemang för det som behöver genomföras. Du är skicklig på att skapa en god dialog med politiska företrädare och att hitta rätt i gränssnittet mellan profession och politik. Ditt ledarskap främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara. Som ledare följer du upp, återkopplar och ger dina medarbetare stöd och möjligheter till utveckling.

Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Svante Stomberg, stadsdirektör 
Telefon: 033-35 70 60

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för vision 
Telefon: 033-35 80 47Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-01.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

1 oktober 2023

Kontaktinformation

Svante Stomberg, stadsdirektör

033-35 70 60Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela