← Översikt
Lärare i fritidshem på Viskaforsskolan, Grundskoleförvaltningen logo

Lärare i fritidshem på Viskaforsskolan, Grundskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Viskaforsskolan är belägen längs vackra ån, Viskan, söder om Borås. Skolan består av tre byggnader uppdelade på ett stort skolområde. Området omgärdas av skog och naturskön miljö med intilliggande idrottsplats. Skolgården innefattar simhall, idrottshallar samt planytor för aktiviteter. Skolan har tillgång till bibliotek och fritidsgård i närliggande lokaler.

Viskaforsskolan präglas av en varm och generös atmosfär. Personalen trivs på sin arbetsplats och har ett gott samarbete. Viskaforsskolan arbetar utifrån ett F-9 perspektiv med fokus på elevernas hela skolgång. Skolan har god samverkan med föräldrar och närliggande funktioner. Skolan är tvåparallellig, indelad i stadier med organiserade arbetslag utifrån årskurserna f-klass, 1-3, 4-6 samt 7-9. Eleverna har tillgång till ett fritidshem uppdelade på 4 avdelningar från f-klass till åk 4. Viskaforsskolan innefattas också av en elevhälsa med specialpedagog, skolsköterska, psykolog och kurator.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 2 januari 2024 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Som lärare i fritidshem ansvarar du för undervisningen i fritidshemmet genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Ditt huvuduppdrag är fritidshemsverksamhet med klassamverkan under skoldagen. Du är delaktig i att driva arbetet mot ett heldagsperspektiv, skapa en röd tråd mellan elevens skoldag och fritidshemmets verksamhet.

Med engagerat intresse för fritidspedagogik och lärande utformar du en meningsfull, tillgänglig och inspirerande undervisning utifrån elevernas intresse och behov.

Du ser det kollegiala lärandet som en självklar del av ditt uppdrag och arbete. Du är väl införstådd av vikten av ett gott samarbete och goda relationer till elever, kollegor och vårdnadshavare.


Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet för fritidshem och gärna för idrott och hälsa mot grundskolans lägre åldrar. Har du erfarenhet av kvalificerat arbete i fritidshemmets verksamhet eller likande är meriterande.

Då arbetet omfattar systematiskt kvalitetsarbete i form av planering, utvärdering och uppföljning ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Du som person har en god samarbetsförmåga, är stabil, flexibel och engagerad. Du är initiativtagande och arbetar med en god struktur. Du är nyfiken på elevers röst och perspektiv.

Varmt välkommen med din ansökan!


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Lundsten, rektor
Telefon: 0768-88 88 94

Sveriges Lärare, facklig företrädare
Telefon: 033-35 76 83


Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som grundskollärare i Borås Stad.

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.
 
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-01.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

1 december 2023

Kontaktinformation

Sara Lundsten, rektor

0768-88 88 94Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela