← Översikt
Specialpedagog logo

Specialpedagog

Vi utökar elevhälsan!

Vi utökar elevhälsan i Borås Stad och därför söker vi tre stycken, färdigutbildade specialpedagoger med grundskollärarexamen i botten som vill hjälpa våra elever och personal i Borås Stads skolor att lyckas! Du som söker vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.


Din nästa arbetsplats

Elevhälsan är centralt organiserad i Grundskoleförvaltningen, med professionschefer för respektive profession. Specialpedagoger, skolkuratorer och skolsköterskor har placering på skolorna i Borås Stad. Som specialpedagog innebär det att du ingår i en professionsgrupp med 41 kompetenta och kunniga kollegor samtidigt som du får arbeta elev- och personalnära ute på respektive enhet.

Du kommer vara anställd som specialpedagog vid Elevhälsan på Grundskoleförvaltningen men ha din placering på någon av skolorna, Byttorpskolan f-6, Fjärding anpassad grundskola i kombination med Engelbrektskolan f-6 eller Erikslundskolan f-9.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 12 augusti 2024


Dina arbetsuppgifter

Specialpedagogernas uppdrag är att främst arbeta främjande och förebyggande för att skapa goda förutsättningar för elevernas lärande och utveckling. Specialpedagogen arbetar på såväl organisation-, skol-, grupp- som individnivå.

I rollen ingår att självständigt, systematiskt och kvalitativt planera, genomföra och utvärdera samt att arbeta tillsammans med övriga professioner i elevhälsoteamet och nära din rektor. Tillsammans analyserar ni skolans resultat och identifierar utvecklingsområden.

Du arbetar nära skolans pedagoger genom observationer, handledning och konsultationer samt deltar ibland vid samtal med elev och vårdnadshavare. Som specialpedagog genomför du pedagogiska utredningar, föreslår insatser och upprättar adekvata dokument som arbetsverktyg för elevernas lärande och utveckling samt stimulerar till utveckling av arbetsformer och arbetssätt. I arbetet är du noga med dokumentation och uppföljning samt kontinuerlig utvärdering av såväl insatser som ditt eget arbete.

Som specialpedagog ingår du både i ett tvärprofessionellt team och i en yrkesprofessionsgrupp som träffas kontinuerligt i yrkesnätverk. Som stöd i ditt yrkesutövande erbjuds grupphandledning av extern handledare samt mentor under ditt första år som specialpedagog i Borås Stad.


Du som söker

Du är utbildad specialpedagog och legitimerad grundskollärare med kunskap och arbetslivserfarenhet av undervisning i grundskolan samt är väl förtrogen med läroplanen och övriga styrdokument. Ditt förhållningssätt är inkluderande, salutogent och du är relationell i ditt arbetssätt.

Som person är du engagerad, kreativ, lyhörd och målinriktad, har lätt för att samarbeta och skapa goda relationer. Du trivs med att själv kunna planera och prioritera ditt arbete självständigt. Du driver utvecklingsarbete utifrån analys av tidigare resultat och följer aktuell forskningen på ditt område. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig kvalitativt i tal och skrift.

Körkort samt tillgång till bil är ett krav. Bifoga legitimation och examensbevis i ansökan.Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marie Löfgren, rekryterande chef 
Telefon: 033355187

Facklig företrädare, sveriges lärare 
Telefon: 033-357683


Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-05-27.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

27 maj 2024

Kontaktinformation

Marie Löfgren, rekryterande chef

033355187Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela