← Översikt
Lärare idrott på Anpassad grundskola Erikslund 1-9 logo

Lärare idrott på Anpassad grundskola Erikslund 1-9

Din nästa arbetsplats


På Anpassad grundskola Erikslund välkomnar vi varje dag elever i årskurs 1-9 från hela Borås. Vi bedriver omfattande samarbeten med kommunens föreningsliv och har en strävan att ge våra elever en upplevelserik skolgång på deras villkor. Välstrukturerad undervisning och tilltro till elevernas inneboende vilja och förmåga att lära är vår utgångspunkt. På skolan finns det även fritidshem/KTS för våra elever.

Med start ht-2024 ska Erikslundskolan rivas och sedan byggas upp igen. Under tiden så kommer anpassad grundskola vara evakuerad till Kronängskolan 1 på Gässlösa. När vi sedan kommer tillbaka till helt nybyggda Erikslundskolan delar vi lokaler med en grundskola F-9.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 14 augusti 2025

Dina arbetsuppgifter


Du kommer att arbeta som idrottslärare på anpassad grundskola Erikslund där vi har elever från årskurs 1-9. Tjänsten delas med anpassad grundskola Fredriksborg 1-9. På anpassad grundskola strävar vi efter en differentierad undervisning som låter alla elever lyckas i sitt lärande, vilket ställer krav på dig som lärare att möta eleverna med ett lyhört, strukturerat och lågaffektivt förhållningssätt.

Eleverna kommer till dig för att ha sin undervisning i idrott och hälsa samt motorik. Till hjälp i undervisningen finns klassens elevassistenter. Som lärare i idrott och hälsa samt motorik är du ytterst ansvarig för att planera, genomföra och utvärdera undervisningen på både grupp och individnivå utifrån elevernas behov och förutsättningar.

Tillsammans med dina kollegor i lärarkollegiet driver och utvecklar ni arbetet så att den gynnar alla elever. Du upprättar tydliga mål och planerar undervisning systematiskt, organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs, följer upp resultatet och ser dokumentation och bedömning av elevernas kunskapsutveckling som en självklar del i ditt arbete.


Du som söker


Du som söker är legitimerad lärare mot grundskola med inriktning idrott och hälsa. Vi ser gärna att du utöver din lärarlegitimation är utbildad speciallärare med inriktning intellektuell funktionsnedsättning.

Du har kunskap och arbetslivserfarenhet inom intellektuell funktionsnedsättning samt erfarenhet av barn med neuropsykiatriska funktionsvariationer. Det är meriterande om du har kunskap om alternativ kompletterande kommunikation (AKK) och hur du kan använda det i din undervisning. Du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument.

Ditt förhållningssätt är att barn gör rätt om de kan och du anpassar ditt bemötande och din kommunikation för att skapa förutsättningar för elever att tolka olika situationer och sammanhang. Som person är du lugn och möter eleverna lågaffektivt samt uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du har även en god samarbetsförmåga och är bra på att skapa och behålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Emma Een, rekryterande chef 
E-post: emma.een@boras.se 
Telefon: 033-358174

Facklig företrädare, sveriges lärare 
Telefon: 033-357683


 Läs mer om Borås Stad som arbetsgivareAnsökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-16.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

16 juni 2024

Kontaktinformation

Emma Een

Telefon: 033-358174Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela