← Översikt
HR-specialist till Individ- och familjeomsorgsförvaltningen logo

HR-specialist till Individ- och familjeomsorgsförvaltningen

Din nästa arbetsplats


Prestigelösa, engagerade och måna om goda samarbeten och relationer - det är så vi skulle beskriva vårt HR-team. Teamet består av HR-chef och två HR-specialister. På vår förvaltning kommer du snabbt nära både verksamhet och ledning. Förvaltningen har ca 300 medarbetare och 22 chefer. Förvaltningen är mitt i en utvecklingsresa där du som HR-specialist kan vänta dig en stimulerande och lärande miljö att arbeta i.

I vårt team har vi ett klimat där vi kan provtänka tillsammans, bollar våra utmaningar och idéer och vågar säga när det är något vi inte kan. Vi har utvecklat arbetssätt och metoder för att skapa värde för verksamheten och har fler spännande projekt framför oss. För oss är det viktigt att ha roligt tillsammans under vår resa!  


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 14 oktober eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Som HR-specialist i vårt team har du en konsultativ och stödjande roll för våra enhetschefer. Du är ett operativt stöd till våra enhetschefer där du ger konsultation och service inom hela HR-området. Du är chefernas bollplank i arbetsrättsliga frågor, rehabiliteringsärenden, personalärenden, lönefrågor, arbetsmiljöfrågor och fackliga samverkansfrågor. Du håller regelbundnda uppföljningar med cheferna samt informerar och utbildar dem i deras ledningsgrupper. 

Utöver det operativa dagliga stödet så arbetar vårt team med strategisk kompetensförsörjning, marknadsföring och att utöka användandet av digitaliseringens och AIs möjligheter.

Då uppdraget är brett får du en kontinuerlig kompetensutveckling i det dagliga arbetet och du ges även möjlighet att ta del av Borås Stads utbildningar för HR. Du ingår i kommunens nätverk för HR-specialister och du samarbetar med kommunens centrala personal- och förhandlingsavdelning.


Du som söker


Vi söker dig som blir engagerad av att få arbeta med bredden inom HR. Du har en akademisk examen inom personal- och arbetslivsområdet och vi ser gärna att du har några års erfarenhet av HR-arbete. Det är av stor betydelse att du är en trygg person som genom tidigare yrkesroller har vana att möta människor och agera professionellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom den kommunala sektorn. För oss är det meriterande om du har arbetat med kompetensförsörjningsplan, marknadsföring och har ett intresse och gärna erfarenhet av digitalisering och AI.

Dina värderingar inom HR är att vårt arbete ska vara värdeskapande för verksamheten. Du har ett intresse för verksamheten du stödjer och en ödmjuk förståelse för vad det innebär att arbeta som chef. Du är bra på att bygga goda relationer med de chefer och kollegor du arbetar med.

HR-arbetet utgår till stora delar från lagar och avtal - men sällan är svaret så enkelt som svart eller vitt. För att lyckas i rollen behöver du därför vara en reflekterande person med förmåga att resonera ur olika perspektiv och tänka flera steg framåt. Du är noggrann, tänker efter och bollar gärna med chef och kollegor. Samtidigt är du kreativ och inte rädd för att tänka annorlunda eller nytt! För dig är ett misslyckande ibland en förutsättning för utveckling och lärdom. Du delar med dig av både framgångar och utmaningar och vill utvecklas tillsammans med ditt team och cheferna du stödjer. Du är en trygg person som känner dig bekväm med att hantera svåra samtal och personalärenden.

Vi ser fram emot din ansökan! Intervjuer för tjänsten kommer att ske under v.27 och v.28. 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Martina Sandblom, hr-chef 
E-post: martina.sandblom@boras.se 
Telefon: 0768883909

Catarina Andersson, facklig företrädare för vision 
Telefon: 0768883846


Läs mer om hur det är att arbeta i Borås Stad! Borås Stad som arbetsgivareAnsökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-30.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

HR/Personal

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

30 juni 2024

Kontaktinformation

Martina Sandblom

Telefon: 0768883909Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela