← Översikt
Chef för ekonomifunktion logo

Chef för ekonomifunktion

Din nästa arbetsplats


I Borås Stad arbetar ungefär 11 000 personer som varje dag skapar en bättre vardag för över 114 000 boråsare. Alltid med engagemang och hjärta. Inom staden finns omkring 250 olika yrken som alla har detta gemensamt: de gör vardagen mer meningsfull för boråsarna.


Servicekontoret är sedan 1992 kommunens interna basresurs för den tekniska och administrativa utförarverksamheten i staden. Alla verksamheter på Servicekontoret bedrivs under företagsliknande former enligt något som kallas för beställar/- utförarmodellen, där Servicekontoret är utförare. Det innebär bland annat att det inte finns någon kommunal budgettilldelning utan alla kostnader som uppstår för utförda arbeten och tjänster faktureras ut till de som beställt dem. Detta är baserat på avtal och överenskommelser som slutits med beställarförvaltningarna/bolagen. Vi är cirka 350 anställda på Servicekontoret och vår verksamhet spänner från anläggningsarbeten, fastighetsservice, verkstadsmekanik till IT-service, central redovisningsservice, löneservice, tryckeri och telefonväxel.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Som enhetschef på Affärsstöd har du ett övergripande ansvar för att på ett affärsmässigt sätt leda och utveckla verksamheten med hög servicegrad och stort kundfokus. Du ansvarar för avdelningens verksamhet, ekonomi, såsom budget och bokslut men också månadsuppföljningar, personal- och arbetsmiljöfrågor, processer, samt kvalitets- och miljöfrågor. Eftersom vår verksamhet bedrivs enligt ett beställar-/ utförarmodellen, där Servicekontoret är utföraren, kommer du att agera representant med stort kundfokus samt säkerställa att avdelningen kan möta uppställda krav.

Du arbetar kontinuerligt med uppföljningar av verksamheten och samverkar med interna och externa kontaktytor som andra förvaltningar och bolag, avdelningschefer, HR-specialister, kunder, fackliga organisationer etc. Som enhetschef deltar du på förvaltningens nämndmöten och representerar din enhet.


Du ingår i Servicekontorets ledningsgrupp och företräder Servicekontoret vid olika tillfällen. Du rapporterar till förvaltningschefen.

Du kommer som enhetschef för Affärsstöd arbetsleda sju stycken medarbetare. Dina ansvarsområden kommer innebära arbete med förvaltningens årsredovisning och tertialrapporteringar. Ansvar för bokhållaruppgiften, moms- kund och leverantörsreskontra, bokslutet. Vidare har du ett övergripande ansvar för förvaltningens ekonomistyrningsprinciper. Du tillser att integrationer sker mellan vårt försystem KomMa och ekonomisystemet Agresso. Du kommer inom ramen för din tjänst att ingå i koncernens ekonomichefsnätverk.


Du som söker


I denna tjänst förutsätter vi att du har följande kompetenser:


·Som lägst en kandidatexamen inom ekonomi eller en utbildning som vi bedömer motsvarande.

·Mångårig chefserfarenhet av att leda en ekonomifunktion Erfarenhet och gedigen kunskap av bokslut, redovisning och budget.

·Goda IT-kunskaper inom Microsoft (Office) något eller några affärssystem.

·Talar och skriver obehindrat i Svenska språket.


Vi ser det som meriterande om du har:

·Genomgått ledarskapsutbildningar

·Har erfarenhet av chefsarbete inom offentlig förvaltning med inriktning mot teknisk förvaltning de senaste tre åren.

·Chefserfarenhet inom medel-stora organisationer

·Erfarenhet av att leda och genomföra organisationsförändringar

·Erfarenhet och kunskap av Agresso, KomMa

·Kunskap om organisationsstrukturer

·Gedigen analytisk förmåga.


Du har lätt för att skapa överblick, är driven och bekväm med att fatta beslut. Din nya roll innebär samarbete både internt och externt vilket kräver att du är utåtriktad och självständig och har lätt för att få kontakt med människor. Du är positiv och trygg i ditt chefskap och ledarskap och utvecklar dina medarbetare samt verksamheten genom delaktighet och samverkan. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Som person är du strukturerad, positiv och van att hitta lösningar. Du har en förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer med kunder, kollegor och andra intressenter.


Arbetet innebär många kontakter, vilket ställer krav på flexibilitet och mycket god kommunikationsförmåga. Vi kommer fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Daniel Cavrak, fackrepresentant vision 
E-post: daniel.cavrak@boras.se 
Telefon: 033-355332

Kenneth Lundkvist, rekryterande chef 
E-post: kenneth.lundkvist@boras.se 
Telefon: 033-357932

Tobias Karlsson, ansvarig handläggare 
E-post: tobias.karlsson@boras.se 
Telefon: 033-357497Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-02.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ekonomi/Finans/Försäkring, Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

2 juni 2024

Kontaktinformation

Daniel Cavrak

Telefon: 033-355332Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela