← Översikt
Controller, Kulturförvaltningen logo

Controller, Kulturförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Du kommer att få arbeta med en förvaltning med många spännande verksamheter som bidrar till att ge boråsare en innehållsrik och meningsfull fritid enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Vi har en bra arbetsmiljö med god sammanhållning och som ny medarbetare kommer du känna dig välkommen hos oss!


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde 24-04-01 eller enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter:
Som controller på Kulturförvaltningen i Borås har du, tillsammans med en ekonomiadministratör, ansvar för förvaltningens ekonomi, med ett nämndbidrag på cirka 218 miljoner kronor. Detta innebär ett ansvar för budget- och uppföljningsprocessen inom Kulturförvaltningen men också kontakter med andra förvaltningar inom kommunen kring ekonomi och revision.
Du har en viktig roll som stöd till förvaltningens verksamhetschefer i arbetet med ekonomiska uppföljningar, prognosarbete, analyser och budgetarbete.
I rollen ingår även att vara förvaltningens miljökoordinator samt att medverka i olika arbetsgrupper, projekt och på presidie- samt nämndmöten.


Du som söker

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi eller annan för uppdraget relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som motsvarande.
Du ska ha minst fem års arbetslivserfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete.
Du ska ha erfarenhet av att arbeta i en komplex systemmiljö med ekonomisystem, BI-system och Excel.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av revisionsarbete, ekonomistyrning och att vara controller inom kommunal förvaltning eller annan politiskt styrd organisation.
Vi ser det som positivt om du har ett genuint intresse för konst och kultur.

Du är analytisk, drivande och noggrann. Du är mån om att ge bra ge bra service och har en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang. Du är en god kommunikatör, och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket. Du är utvecklingsorienterad och har ett intresse för att utveckla verksamheten i nära samarbete med chef och ledningsgrupp. Du har ett helhetsperspektiv och trivs med att samarbeta med andra professioner. Samtidigt är du självgående utifrån ditt uppdrag, med en hög integritet.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Johanna Sjöström, verksamhetschef
Telefon: 033-35 76 08

Kristina Nyberg Smahel, facklig företrädare för vision
Telefon:


Information om oss:
Borås stad erbjuder ett meningsfullt arbete och goda möjligheter att utvecklas. Vi vill också erbjuda personalförmåner som kan främja ditt välmående och öka din trygghet i vardagen. Här kan du läsa mer om Borås stad som arbetsgivare och om våra förmåner

Som medarbetare på Kulturförvaltningen arbetar du tillsammans med oss enligt Kulturförvaltningens målbild: "Kulturen berikar boråsarnas liv och har nationell och internationell lyskraft". Läs mer om oss och hur det är att arbeta på kulturförvaltningen


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-07.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Administration, Förvaltning/Handläggning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

7 december 2023

Kontaktinformation

Johanna Sjöström, verksamhetschef

033-35 76 08Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela