← Översikt
Stödassistenter till autismboende logo

Stödassistenter till autismboende

Vill du vara med och skapa en meningsfull vardag för förvaltningens brukare?

Vi söker Dig som ser möjligheter istället för hinder och som tillsammans med kollegor och andra professioner på förvaltningen vill arbeta för våra brukares bästa.

Sociala omsorgsförvaltningen i Borås Stad ansvarar för kommunens funktionshinderverksamhet, socialpsykiatri-, och hälso- och sjukvårdsinsatser för nämnda målgrupper. Förvaltningen har cirka 1000 anställda och 45 chefer. Vi är inne i en spännande fas där utvecklings- och förändringsarbete har ett stort fokus med syfte att förbättra kvaliteten för de vi finns till för.Din nästa arbetsplats

Nu söker vi Dig som vill förstärka vår personalgrupp på Vendelsdalsgatan som är ett LSS-boende med inriktning autism. På boendet bor idag fem unika individer och totalt arbetar 16 medarbetare med att skapa en meningsfull vardag för dessa individer.

Under år 2024 satsas det extra på kompetensutveckling för medarbetarna på Vendelsdalsgatan. Utbildningarna kommer både vara teoretisk och praktisk, aktuella områden på utbildningarna kommer vara intellektuell funktionsnedsättning, autism, tydliggörande pedagogik, AKK och lågaffektivt bemötande. 


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Tillträde efter överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

Uppdraget som stödassistent innebär att stödja och finnas där för våra brukare i vardagen. Då brukarna är i behov av ständig närvaro av känd personal, lär du känna och arbeta enbart med några av brukarna på boendet. Under arbetspassen arbetar du självständigt med en brukare i hens lägenhet. 

Du stöttar brukaren i hens vardag med allt från matlagning, personlig hygien till fritidsintressen. I din roll ingår även att utforma genomförandeplaner, upprätta och uppdatera arbetsbeskrivningar samt medverka till att verksamheten håller en god kvalité. I arbetet ingår delegerade sjuksköterskeuppgifter och social dokumentation. Du kommer också samverka med god man och anhöriga.

Målet är att ge varje brukare en förutsägbar vardag där integritet är en självklarhet. Vi arbetar med tydliga arbetsbeskrivningar för att skapa struktur och gör det tryggt, begripligt, hanterbart och meningsfullt för våra brukare.


Du som söker

Du har Barn och fritid-, Vård och omsorgsprogrammet eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tjänsten kräver att du har erfarenhet av LSS-verksamhet eller anpassad grundskola, av autism samt funktionsnedsättningar.

Du behöver vara trygg och säker i din roll som stödassistent och arbeta lågaffektivt. Du behöver även ha förmåga att kunna behålla lugnet vid utmanande beteende. Mycket meriterande är även erfarenhet av tecken som stöd och AKK (alternativ och kompletterande kommunikation). Körkort B är önskvärt.

Som person är du ansvarstagande och lugn samt har ett gott bemötande. Du ska kunna arbeta strukturerat och efter gällande arbetsbeskrivningar. Du har förmåga att både arbeta självständigt och i grupp. Du har datorvana då det ingår dokumentation och administration i datormiljö. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Carina Abrahamsson, rekryterande chef 
E-post: carina.abrahamsson@boras.se 
Telefon: 033-35 58 75

Borås Stads växel, facklig företrädare 
Telefon: 033-35 70 00


Förutom meningsfulla arbetsuppgifter och goda anställningsvillkor tar du som anställd i Borås stad del av samtliga förmåner som bland annat friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens badanläggningar samt möjlighet till semesterväxling. 

Personalklubben Merkraft anordnar genom året flertalet aktiviteter såsom kajakpaddling, operaföreställningar och smyckeskurser för att nämna några.

Läs mer om dina förmåner som anställd.

Innan erbjudande om anställning behöver ett utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-09.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

9 juni 2024

Kontaktinformation

Carina Abrahamsson, rekryterande chef

033-35 58 75Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela