← Översikt
Rektor Sjömarkenskolan, Grundskoleförvaltningen logo

Rektor Sjömarkenskolan, Grundskoleförvaltningen

Din nästa arbetsplats

Sjömarkenskolan är en relativt nybyggd skola som präglas av goda resultat, respekt och omtanke. Skolan är en naturlig del av området och har en central placering i trivsamma Sjömarken. Skolan består av fritids, förskoleklass och år 1-6 och har drygt 430 elever och är fördelade på 16 klasser i årskurs 1-6, fem grupper i förskoleklass och fritidshemmets tre avdelningar.

Vi vet att en av förutsättningarna för barns lärande och utveckling är att de har det bra och mår bra. Att göra allt vi kan för att se till att eleverna trivs och att de får allt det de behöver för att må bra är vårt viktigaste uppdrag.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.


Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som rektor har du det övergripande ansvaret för skolan. Du leder, utvecklar och organiserar arbetet i enlighet med lag/förordning och övriga styrdokument. Du ansvar för mål, budget, personal, elevhälsa och kvalitet samt för det pedagogiska utvecklingsarbetet. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet. I Borås Stad vill vi att du som rektor arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal.

Du är en tydlig chef och närvarande ledare, som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans. Du är underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med andra chefer och rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har även tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.


Du som söker

Som rektor i Borås Stad krävs det att du har pedagogisk högskoleutbildning och tidigare arbetat som lärare och för den här tjänsten behöver du även ha dokumenterad chefs- och ledarerfarenhet. Vi ser gärna att du har genomförd rektorsutbildning samt har erfarenhet av att leda pedagoger, elevhälsoteam och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv.

Som person är du handlingskraftig, självgående, engagerad och har gott omdöme. Som en naturlig ledare har du lätt att motivera andra och drivs av att utveckla både individer och verksamheter. Du utövar ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål.

Du odlar en tillitsfull kultur genom din förmåga att lyssna in, vara tydlig, organisera, och strukturera. Genom ett forskningsbaserat och tillitsfull medarbetarskap leder du skolan till hög måluppfyllelse.

Du har ett strategiskt och ekonomiskt tänk tar initiativ och uppnår resultat. Vi ser det som självklart att du har en god samarbetsförmåga och att du är tydlig i din kommunikation.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Håkan Anving, verksamhetschef
Telefon: 033-35 35 01

Anna Wikman, facklig företrädare för sveriges skolledare
Telefon: 0768-88 86 46

Bosse Leskinen, facklig företrädare för sveriges skolledare
Telefon: 033-35 79 96

Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-12-03.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

3 december 2023

Kontaktinformation

Håkan Anving, verksamhetschef

033-35 35 01Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela