← Översikt
Förskollärare till Tallbackens förskola logo

Förskollärare till Tallbackens förskola

Din nästa arbetsplats


Vi söker nu förskollärare som vill bli del av vårt engagerade team!

På Tallbacken arbetar vi utifrån profilen hållbar utveckling med utgångspunkt i några av de globala målen. I olika processer vill vi göra skillnad här och nu men också för framtiden. Profilen ska löpa som en råd tråd genom utbildningen och lägga grunden för goda vanor och en hälsosam, hållbar framtid för barnen.

Vår utgångspunkt är att erbjuda en tillgänglig utbildning som präglas av en trygg och tillåtande atmosfär där varje barn ska känna sig trygg, bekräftad och accepterad för den man är. Varje barn ska få den stimulans och stöttning som just det barnet behöver, samt få möjlighet att uppleva tillit till sig själv och den egna förmågan. Det är också viktigt för oss att varje barn får känna delaktighet och gemenskap och att tiden i förskolan är begriplig och hanterbar. Som pedagog är det viktigt att vara lyhörd, nyfiken och delaktig inför barnens utforskande, upptäckter och individuella behov, samt ta en aktiv roll när det gäller att utveckla undervisningen med utgångspunkt i detta, läroplanens mål samt våra prioriterade områden. 

Tallbacken har ett fantastiskt läge med en varierad närmiljö. Naturen och samhället runtomkring används därför återkommande som kompletterande och inspirerande lärmiljöer. 

Välkommen på framtidens resa tillsammans med oss - en resa kantad av utvecklingsmöjligheter och lärande med fokus på varje barns och medarbetares unika potential och behov. Hos oss på Tallbacken ges alla anställda möjlighet att delta i det gemensamma utvecklingsarbetet, både enskilt och genom olika gemensamma forum. Tillsammans kan vi göra skillnad!


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid.

Dina arbetsuppgifter


Som förskollärare på Tallbackens förskola ansvarar du för att planera, genomföra och analysera undervisning utifrån läroplan, förskolans prioriterade område samt varje barns och barngrupps specifika behov. Du ansvarar också för att leda det systematiska kvalitetsarbetet, men allt detta sker i nära samarbetet med övriga kollegor - tillsammans skapar ni goda möjligheter för barnens utveckling och lärande.

Som ett led i förskolläraruppdraget har du både enskild och gemensam pedagogisk utvecklingstid inlagt i schemat, samt tillgång till egen Ipad. På Tallbacken har vi gemensamma SKA-kvällar där all personal ges möjlighet till gemensamt utvecklingsarbete utifrån våra prioriterade områden, förskollärarna har ett extra ansvar att leda arbetet framåt vid dessa tillfällen. Som förskollärare på Tallbacken finns det dessutom möjlighet att ingå i förskolans utvecklingsgrupp där särskilt fokus läggs på vårt prioriterade utvecklingsområde.


Du som söker


Du skall vara legitimerad förskollärare.

För att lyckas i rollen som förskollärare hos oss skall du inspireras och drivas av utvecklingsarbete och ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är även viktigt med god kommunikationsförmåga och att kunna skapa relation med andra.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med tillgänglig utbildning, tillgängliga lärmiljöer, bildstöd eller TAKK samt/eller kunskap kring och intresse för att arbete med hållbar utveckling i ett utbildningssyfte. 

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sara Thörnqvist, rekryterande chef 
E-post: sara.thornqvist@edu.boras.se 
Telefon: 0734-327533

Sveriges Lärare, fackliga företrädare 
Telefon: 033-35 76 83


Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att Arbeta i förskolan - Borås Stad (boras.se).

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.

Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Ersättning och förmåner - Borås Stad (boras.se).Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-02.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

2 juni 2024

Kontaktinformation

Sara Thörnqvist

Telefon: 0734-327533Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela