← Översikt
Elevassistent på Björkhöjdskolan 7-9 logo

Elevassistent på Björkhöjdskolan 7-9

Din nästa arbetsplats


De unga i Borås blir fler. Därför öppnade vi Björkhöjdskolan 7-9 hösten 2021. Björkhöjdskolan är en F-9 skola med hörselprofil. Skolan har två rektorer och är uppdelad i två enheter, F-6 och 7-9. 

Kunskap, samarbete och omvärldskontakter är viktigt inför framtiden. Vi vill att eleverna ska nå så långt de kan och utmanas på sin nivå. Våra klassrum är nyrenoverade och salarna för NO, hemkunskap, slöjd, musik och bild har dessutom ny utrustning. Idrottshallen är stor och skolmaten lagas på skolan. Björkhöjdskolan 7-9 ligger centralt med naturen runt hörnet.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 1 september 2024.

Dina arbetsuppgifter


Tjänsten innebär att du kommer ha särskilt fokus på enskild elev. Du följer eleven i undervisningen, har ibland enskild undervisning samt följer eleven på raster och övergångar. Vidare kommer du även stötta eleven i sociala situationer under skolgången. Du har ett nära samarbete med flera lärare och även kontakt med vårdnadshavare. 

I rollen som elevassistent är du ett gott föredöme och en trygg vuxen, du är aktiv och delaktig i elevens vardag samt bidrar med stabilitet, struktur och rutiner. Ditt förhållningssätt är motiverande och du arbetar med stort elevinflytande för att ge eleven möjlighet att utvecklas.

Under idrottslektioner förväntas du vara ett stöd åt eleven i skolans manliga omklädningsrum. 


Du som söker


Du som söker har relevant gymnasiekompetens, till exempel barn- och fritid, elevassistentutbildning alternativt stödpedagogsexamen eller socialpedagogsexamen från folkhögskola eller yrkeshögskola. Det är ett krav för tjänsten att du har erfarenhet och kunskap kring elever med problematisk skolfrånvaro, NPF, lågaffektivt bemötande, och tydliggörande pedagogik. Du behöver kunna uttrycka dig väl i det svenska språket i både tal och skrift. 

Du har goda kunskaper i att genomföra anpassningar för barn i behov av stöd samt är flexibel inför alla kortsiktiga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet. 

Hos oss är gruppdynamiken viktig och uppdraget är krävande. Därför ser vi att du är en ansvarstagande och trygg elevassistent med ett positivt förhållningssätt och med en god kommunikativ förmåga. Du har även ett gott bemötande och har lätt för att skapa relationer med elev, vårdnadshavare och kollegor. 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Fanny Olausson, rekryterande chef 
E-post: fanny.olausson@boras.se 
Telefon: 033-358012

Facklig företrädare, kommunal 
Telefon: 010-4428627


Läs mer om oss och hur det är att arbeta inom grundskola i Borås Stad

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-14.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

14 juni 2024

Kontaktinformation

Fanny Olausson

Telefon: 033-358012Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela