← Översikt
Elevassistent på Särlaskolan 7-9 logo

Elevassistent på Särlaskolan 7-9

Din nästa arbetsplats


Särlaskolan är en skola med elever från årskurs 7-9 med ca 200 elever. På skolan finns ett tryggt och omtänksamt kollegium som är vana vid att jobba på en skola där man måste stötta varandra, ta personligt ansvar och vara flexibel. Skolan ligger centralt i Borås men ändå nära till naturen vid Ramnasjön. 

Från och med vårterminen 2025 flyttar Särlaskolan in i en helt nybyggda skola med fräscha och moderna lärmiljöer. Redan nu är delar av renoveringen färdigställd och vi har börjat nyttja våra nya undervisningssalar. 


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde den 13 augusti 2024.

Dina arbetsuppgifter


Tjänsten kan innebära att vara stöd i klass, mindre grupp eller att ha särskilt fokus på enskild elev i vår flexverksamhet. Som stöd i klass arbetar du för att bidra till god studiero och som pedagogiskt stöd. Som stöd för enskild elev följer du eleven i undervisningen, har ibland enskild undervisning samt följer eleven på raster, i sociala situationer och vid övergångar. I flexverksamheten kommer du ha ett nära samarbete med andra resurspersoner och skolans speciallärare. 

I rollen som elevassistent är du ett gott föredöme och en trygg vuxen, du är aktiv och delaktig i elevens vardag samt bidrar med stabilitet, struktur och rutiner. Ditt förhållningssätt är motiverande och du arbetar med stort elevinflytande för att ge eleven möjlighet att utvecklas.


Du som söker


Du som söker har relevant gymnasiekompetens, till exempel barn- och fritid, elevassistentutbildning alternativt stödpedagogsexamen eller socialpedagogsexamen från folkhögskola eller yrkeshögskola. För tjänsten är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av NPF, lågaffektivt bemötande och arbete med elever i behov av särskilt stöd.  

Vi söker dig som är trygg i ditt ledarskap, ser möjligheter och utgår från elevens styrkor. Du är flexibel, kreativ, strukturerad och gillar utmaningar. Du har god samarbetsförmåga och ett positivt förhållningssätt gentemot elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har goda kunskaper i att genomföra anpassningar för elever i behov av stöd samt är flexibel inför alla kortsiktiga och långsiktiga förändringar som är en del av det pedagogiska arbetet. 

Hos oss är gruppdynamiken viktig och uppdraget är krävande. Därför ser vi att du är en ansvarstagande och trygg elevassistent med ett positivt förhållningssätt och med en god kommunikativ förmåga. Du har även ett gott bemötande och har lätt för att skapa relationer med elev, vårdnadshavare och kollegor. 


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Daniel Stern, rekryterande chef 
E-post: daniel.stern@edu.boras.se 
Telefon: 033-353050

Facklig företrädare, kommunal 
Telefon: 010-4428627


Läs mer om oss och hur det är att arbeta inom grundskola i Borås Stad

Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-17.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

17 juni 2024

Kontaktinformation

Daniel Stern

Telefon: 033-353050Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela