← Översikt
Legitimerad arbetsterapeut till förflyttningsteamet logo

Legitimerad arbetsterapeut till förflyttningsteamet

Din nästa arbetsplats


I förvaltningens hälso- och sjukvårdsorganisation (HSV) arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor och rehabiliteringsassistenter fördelade i tio hälso- och sjukvårdsteam. Totalt är vi ca 300 personer inom HSV som arbetar tvärprofessionellt för patientens bästa och tillsammans utvecklar framtidens kommunala hälso- och sjukvård.

Nu söker vi dig som är legitimerad arbetsterapeut och som vill bidra med din kompetens i vårt förflyttningsteam. Vi erbjuder dig ett roligt, utvecklande och meningsfullt arbete tillsammans med engagerade kollegor och en ledning som verkar för god arbetsmiljö, arbetsglädje och teamanda.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Dina arbetsuppgifter


Förvaltningens förflyttningsteam består av en arbetsterapeut, en fysioterapeut och en rehabassistent. Teamet har i uppdrag att utbilda omvårdnadspersonalen inom främst hemtjänst och vård- och äldreboenden.

Just nu ansvarar teamet i första hand för följande utbildningsinsatser:

- En 2-dagars grundutbildning i förflyttningskunskap fokus på arbetsprinciper vid förflyttning, ett rehabiliterande arbetssätt med patientens delaktighet i fokus, naturligt rörelsemönster och hjälpmedelshantering. Innehållet ska ge personalen bra förutsättningar för att arbeta med god arbetsmiljö och på ett patientsäkert sätt.

- Repetitionsutbildningar

- Rehabintroduktion för semestervikarier

Utöver utbildningsinsatserna är förflyttningsteamet också en viktig resurs för att stötta kollegorna inom HSV i förflyttningsrelaterade frågor.

Uppdraget i förflyttningsteamet motsvarar ca 50% av tjänsten. Övriga 50% arbetar du kliniskt och utreder, bedömer och genomför arbetsterapeutiska insatser i hemsjukvården. Som legitimerad yrkesutövare följer ett ansvar för journalföring av de insatser som planeras, genomförs och utvärderas. Du har också ansvar för förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Det ligger även inom ramen för det kliniska uppdraget att handleda omvårdnadspersonal i olika vårdsituationer, såsom vid förflyttningar och vid hantering av hjälpmedel.

Att skapa goda relationer är en viktig del i uppdraget och du har ett nära samarbete med rehabiliteringsassistenter, arbetsterapeuter, sjuksköterskor, biståndshandläggare, chefer och omvårdnadspersonal.

Vi arbetar måndag till fredag. Hos oss har du en flexibilitet i din dag då du, utifrån verksamhetens behov och i dialog med dina kollegor, planerar och strukturerar din arbetsdag i stor utsträckning själv. Du precis som vi värnar om välbefinnande och medbestämmande hos våra patienter och du har goda möjligheter att följa resultatet av dina patienters rehabilitering över tid i deras hemmiljö.


Du som söker


Du är legitimerad arbetsterapeut med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Flera års erfarenhet av arbete som arbetsterapeut är ett krav. Erfarenhet av arbete inom kommunal hemsjukvård är meriterande. Dokumenterad utbildning avseende förflyttningsteknik (manuella förflyttningar och förflyttningar med personlyft) är också meriterande liksom handledarutbildning och erfarenhet av att utbilda omvårdnadspersonal.

Du har kunskap om och förståelse för hur tyngdlagen påverkar förflyttningar, friktionsminskning, kraft- och rörelseriktning mm och hur detta påverkar behovet av att anpassa förflyttningarna efter situationen och patienternas olika förutsättningar.

Ditt förhållningssätt är coachande och pedagogiskt och du har ett gott bemötande. Vårt teambaserade arbetssätt ställer också krav på att du är engagerad, flexibel, ansvarstagande och bra på att samarbeta.

Din förmåga att planera, strukturera och prioritera ditt arbete skapar en effektiv verksamhet.

Du är van vid att arbeta med IT-baserade journalsystem och du har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Borås är ett finskt förvaltningsområde, det är därför meriterande om du har kunskaper i finska språket.

För tjänsten krävs B-körkort.

Innan erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Charlotta Wirtberg, rekryterande chef 
Telefon: 033-355242

Kontakta Borås Stads växel, facklig företrädare 
Telefon: 033-357000


Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, god kollegial gemenskap och goda arbetsvillkor erbjuds du som anställd inom Borås Stad personalförmåner i form av friskvårdsbidrag, fria bad i kommunens simhallar, förmånscykel och en mängd aktiviteter som personalföreningen MerKraft anordnar.

Om du är nyfiken på hur vi har det, kontakta rekryterande chef Charlotta för att ställa frågor eller kanske diskutera ett arbetsplatsbesök. När du börjar hos oss får du en gedigen och individuellt anpassad introduktion. Vi jobbar även med mentorer om du skulle ha behov av detta.

Vill du få en inblick i vår vardag och vad som händer i vår verksamhet, följ oss gärna på Instagram.Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-06-04.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Sjukvård/Omsorg

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

4 juni 2024

Kontaktinformation

Charlotta Wirtberg

Telefon: 033-355242Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela