← Översikt
Förskollärare till Svanungens förskola, Förskoleförvaltningen logo

Förskollärare till Svanungens förskola, Förskoleförvaltningen

Har du ett genuint intresse för barns lärande och utveckling? Letar du efter ett meningsfullt jobb med
utvecklingsmöjligheter? Vi skapar förutsättningar för barnens lust att lära och möjlighet att lyckas.

Välkommen att forma framtiden med oss - det livslånga lärandet börjar i förskolan!


Din nästa arbetsplats

Välkommen till en mindre och mysig förskola med lärmiljöer som lockar till lek och lärande. Våra lokaler formas och förändras utifrån barns intresse, behov och de prioriterade områdena i läroplanen. Vi har en relativt ny utegård och vi har skog och natur runt omkring oss. Förskolan är en integrerad del av Svaneholmsskolan och barnen äter därför alla måltider i skolmatsalen.

Svanungens förskola ligger i naturnära Svaneholm och har 3 hemvister; en för barn 1-3 år och två för barn 3-5 år. Svanungens förskola har för närvarande minskade barngrupper vilket ger mycket goda förutsättningar för att utvecklas och lära i en god pedagogisk miljö.

Vi söker en driven förskollärare som tillsammans med sina kollegor vill vara med och bibehålla samt utveckla kvaliteten på undervisningen och lärandet på Svanungens förskola.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillsvidare


Dina arbetsuppgifter

Svanungen är en förskola med hög kompetens bland pedagogerna och vi arbetar aktivt med målstyrda processer, vilket ger pedagogerna en gemensam syn på undervisning och barns lärande. Vi arbetar strategiskt med lärandeobjekt utifrån läroplanen för förskolan och lägger gemensamt upp mål och innehåll i arbetet utifrån barngruppens behov. Vi har ett professionellt och ödmjukt arbetsklimat och värderar samarbete och gott bemötande.

Som förskollärare på Svanungens förskola ges goda chanser till kompetensutveckling och kollegialt lärande. Bland annat erbjuds kompetensutveckling genom Läs-lyft, Matematik-lyft, TAKK samt efter eget behov kopplat till utbildningens mål inom förskolan och i det förhållningssätt/helhetsidé som Svanungens förskola vilar på. Om det finns behov av stöd i det pedagogiska arbetet finns möjlighet till specialpedagogisk handledning. Som förskollärare har du tillgång till en egen Ipad för dokumentation av det pedagogiska arbetet.

På vår förskola är det viktigt med engagerade förskollärare och genom olika nätverk för kollegialt lärande lär vi av och med varandra för att skapa en förskola med fokus på kvalitet och utveckling. Vi använder Unikum för att systematiskt kvalitetssäkra undervisningen och få en röd tråd.


Du som söker

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare, har stort engagemang, glädje, lust och vill vara med och utveckla och fördjupa vårt kvalitetsarbete inom utbildningen.

- Du är lösningsfokuserad och kan se nya möjligheter som bidrar till att barn, kollegor och verksamhet utvecklas.
- Du har lätt för att samarbeta och kommunicera och ser det som en styrka att ni är flera pedagoger i ett arbetslag som kompletterar varandras olikheter.
- Vi värderar personlig lämplighet högt, detta via ett gott bemötande, serviceförmåga och att tänka positivt även i utmanade situationer för att lyckas i sin roll som förskollärare på Svanungens förskola.

Vi ser det också som meriterande om du har utbildning eller erfarenhet av att ha arbetat med flerspråkighet. Oavsett om du är nyexaminerad eller arbetat länge är du varmt välkommen att söka!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Sandra Oskarsson, rektor
Telefon: 0734-32 81 46

Sveriges Lärare, facklig företrädare för sveriges lärare
Telefon: 033-35 76 83

Inom Förskoleförvaltningen har vi fria pedagogiska luncher, arbetskläder och du som förskollärare har dessutom i genomsnitt fem timmar planeringstid i veckan. Vi erbjuder även utbildad mentor om du är ny inom yrket, samt möjligheter till fortbildning och kollegialt lärande. Läs mer om oss och hur det är att arbeta i förskolan

Inom Borås Stad vill vi skapa förutsättningar för en bra balans mellan arbete och fritid. Förutom meningsfulla arbetsuppgifter, goda arbetsvillkor och professionella arbetskamrater erbjuder vi personalförmåner för att du som medarbetare ska trivas och må bra, både fysiskt och psykiskt.
Borås Stad tillämpar även rökfri arbetstid.

Vill du veta mer om våra förmåner kan du läsa vidare på Borås Stads personalförmåner


Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.


Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2023-10-13.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas. Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Pedagogiskt arbete/Utbildning

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

13 oktober 2023

Kontaktinformation

Sandra Oskarsson, rektor

0734-32 81 46Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela