← Översikt
Rektor på Kinnarummaskolan och Svaneholmskolan logo

Rektor på Kinnarummaskolan och Svaneholmskolan

Din nästa arbetsplats


Kinnarummaskolan och Svaneholmskolan är två skolor som har ca 100 elever vardera. Skolorna har trygga och omtänksamma kollegium som är vana vid att jobba tillsammans och stötta varandra i det dagliga arbetet. Skolorna har ett nära samarbete i olika utvecklingsarbeten.


Din anställning

Anställningsform: Tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Dina arbetsuppgifter


Som rektor i Borås Stad vill vi att du arbetar med processledning och bygger starka relationer i nära samverkan med din personal och elevhälsoteamet - allt för att öka elevernas måluppfyllelse och välmående samt stärka skolans egen förmåga att utvecklas. Du prioriterar ditt pedagogiska ledarskap och ditt fokus ligger på mötet mellan lärare och elev. Du tydliggör skolans uppdrag och arbetar medvetet och långsiktigt för att samordna och leda viktiga utvecklingsprocesser. Du tillvaratar personalens och elevernas idéer och har en genomtänkt tanke om hur elevinflytande ska konkretiseras. 

Du är en tydlig chef och närvarande ledare som vet vikten av att frigöra medarbetares kapacitet och att arbeta tillsammans med meningsfulla uppgifter.

Du har resultatansvar för personal, ekonomi, elevhälsoarbete, arbetsmiljöfrågor och verksamhetsutveckling. I din roll kommer du att ha ett nära samarbete med uppdragsgivare och andra aktörer inom verksamhetsområdet.

Som rektor är du underställd verksamhetschef och ingår i en ledningsgrupp med elva andra rektorer samt verksamhetsutvecklare. Du har tillgång till kvalificerat stöd inom bland annat ekonomi och HR.

I uppdraget kan vissa skoladministrativa uppgifter komma att ingå.


Du som söker


Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och dokumenterad arbetslivserfarenhet som legitimerad lärare. Rektorsutbildning eller annan ledarutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är meriterande. Erfarenhet från arbete i politiskt styrd organisation är meriterande, liksom erfarenhet att leda pedagoger och förändringsprocesser utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och är van att arbeta i för skolan relevanta IT-system. 

Som person är du handlingskraftig, självgående, engagerad och har gott omdöme. Du har ett naturligt ledarskap och lätt för att motivera andra samt drivas av att utveckla både individer och verksamheter. Du är genuint intresserad och engagerad i skolutveckling.

Du utövar ett trovärdigt ledarskap med förmåga att entusiasmera och samla personal mot gemensamma mål. Du odlar en tillitsfull kultur genom hög delaktighet.

Vi ser även att du har en god strategiskt blick och ett ekonomiskt tänk, tar initiativ, arbetar målfokuserat och uppnår resultat. Vi ser det som självklart att du har en god samarbetsförmåga och i din kommunikation är du tydlig.


Vill du veta mer?

Kontakta nedanstående personer om du vill veta mer om ditt nya jobb:

Marika Andersson, rekryterande chef 
E-post: marika.andersson@boras.se 
Telefon: 0768888827

Bosse Leskinen, sveriges skolledare 
Telefon: 033-35 79 96

Anna Wikman, sveriges skolledare 
Telefon: 0768-88 86 46

Facklig företrädare, sveriges lärare 
Telefon: 033-35 76 83


 Läs mer om Borås Stad som arbetsgivare
Ansökan

Din ansökan med bifogade dokument skickar du via vår ansökningsfunktion som du når via "Sök tjänst" nedan.

Sista ansökningsdag

Vi vill ha din ansökan senast 2024-05-31.

I Borås Stad är olikheter en tillgång och mångfald en styrka. Här finns möjligheter för dig som vill skapa, förändra och utvecklas.

Vi arbetar för att förbättra vardagen och göra skillnad tillsammans. Boråsarna är alltid i fokus, så enkelt är det.

Företag

Borås Stad

Placering

Västra Götalands län, Borås

Bransch

Ledning/Chefer

Anställningsform

Tillsvidare

Sista ansökningsdag

31 maj 2024

Kontaktinformation

Marika Andersson

Telefon: 0768888827Hemsida

Vi undanber oss all kontakt från telefonsäljare.

Dela